Nieuws
(26-09-2019) 75 JAAR BEVRIJDING 19 september 2019 Ter gelegenheid van de viering van 75 jaar bevrijding arrivee...
Agenda
31 dec. 2020
Tot 1 januari geen activiteiten

Voorlopig geen activiteiten tot 1 januari 2021.

Muziekkeuze, dirigent en begeleiding

Vanaf 1994 staat het koor onder leiding van Marjan Vree-Quist. Onder haar bezielende leiding als dirigent worden klassieke en moderne koorwerken ten gehore gebracht.
 
 
Werken van Bach en Händel worden afgewisseld met werken van moderne componisten als John Rutter, Andrew Lloyd Webber, Jules de Corte en met de psalmen, in een hedendaagse bewerking door Johan Bredewout. 
 
Al met al kan worden gesteld dat het repertoire van CANTIMOND bestaat uit een breed scala aan mooie koorstukken en liturgische liederen, meestal vierstemmig en regelmatig enthousiast begeleid op piano en met dwarsfluit door Ad Brouwers en Theo Franx.
 

Biografie Marjan Vree-Quist

Marjan Vree-Quist is op jonge leeftijd begonnen met pianolessen. Op haar 15e werd ze lid van een koor en daar leerde ze de liefde voor de zangkunst kennen. Ze heeft jarenlang zanglessen gevolgd bij diverse docenten, waaronder Maria Acda en Tony Claassen en volgde in Amsterdam een aantal masterclasses van Peter Elkus.

In 1997 behaalde ze het diploma koordirectie.

Van 2000 tot 2005 volgde ze een opleiding bij Borg Diem Groeneveld en ademtherapeut Franz Peter Menge en hiervan behaalde ze het diploma Adem en Stemtherapeut. Daarnaast heeft ze een opleiding gevolgd over het gebruik van de eigen, helende stem.

Sinds 1994 heeft zij een zelfstandige zangpraktijk onder de naam “Goedgestemd” www.goedgestemd.com

Van 1994 tot heden is zij dirigent van Oecumenisch gemengd Koor Cantimond  www.cantimond.nl.

Van 1997 tot heden is zij dirigent van Vrouwenkoor Confetti  http://www.vrouwenkoorconfettihelmond.nl 

Vanaf 2008 is zij vocal coach bij zowel klassieke koren als popkoren.

Van 2010 tot 2013 was zij werkzaam als docent zangmethodiek bij het Conservatorium van de Fontys Hogeschool te Tilburg.

Sinds juni 2016 is zij dirigent van het Houts Gemengd Koor http://www.houtsgemengdkoor.nl/

Daarnaast treedt zij al jarenlang op als soliste, zowel bij kooruitvoeringen als bij huwelijken en uitvaarten. Uit reacties blijkt dat zij met haar stem weet te ontroeren.

BEGELEIDING

Ad Brouwers – Piano

Als 10-jarige begonnen met pianoles bij Cor Swinkels. Na een aantal jaren les, werd Ad begeleider (piano/orgel) bij diverse koren.

Begin jaren tachtig werd Ad medeoprichter en vaste pianist van het succesvolle Popkoor Kolok. Er werd door hem veel aandacht geschonken aan een goede en kwalitatief hoogwaardige begeleidingsband.

Sinds een aantal jaren is de 7-koppige band afgesplitst en wordt sindsdien als “Band4U” veelvuldig gevraagd ter ondersteuning bij concerten door koren of andere gezelschappen.

Naast deze activiteiten is Ad vaak te vinden als (begeleidend) pianist  bij concerten van Harmonieorkesten,  Fanfareorkesten  en Slagwerkgroepen in Helmond en omgeving.

Het mooie van muziek maken is dat je dit in allerlei verschillende samenstellingen kunt toepassen. Niet voor niets dat je Ad, vaak ook in gezelschap van collega’s, zoals Theo Franx (op fluit en/of saxofoon) terug kunt vinden bij presentaties of optredens van solisten.

Theo Franx - fluit

Net als de meeste kinderen in de Jaren 60 zette Theo zijn eerste muzikale stappen met de blokfluit.

Het volgende instrument dat hij leerde bespelen was onvermijdelijk in de tijdsgeest van de zeventiger jaren: het elektronisch orgel. Zijn leraar was kerkorganist en Theo kreeg af en toe les op het machtige kerkorgel. Naast de populaire muziek werd zo zijn belangstelling gewekt voor de klassieke muziek. Die brede belangstelling houdt hij voor het leven.

Na een uitstapje op de gitaar studeerde hij vele jaren fluit bij Wout van den Berg. Theo ging aan de slag als onderwijzer in Helmond, muziek bleef zijn grote hobby. In Helmond heeft hij jarenlang fluit gespeeld in het inmiddels ter ziele zijnde barokensemble ‘Camerata Musica’.

In 1983 werd Theo fluitist bij het combo van popkoor ‘Kolok’. Daar leerde hij pianist Ad Brouwers kennen. Ze spelen inmiddels al vele jaren in allerlei combinaties samen.

Na de eeuwwisseling nam Theo saxofoonlessen bij Peter Lammers. Met dit instrument speelde hij in enkele saxofoonkwartetten en bij amusementsorkest Memory uit Geldrop.

Theo en Ad spelen samen in de Band4U. Dit gezelschap heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden van koren op projectbasis. Als duo zijn zij de vaste begeleiders van Cantimond uit Helmond.